Organisatieadvisering

Organisatiescan

Om gedetailleerd en realistisch organisatieadvies te kunnen geven op het gebied van duurzaamheid, preventie, vitaliteit en verzuim, bieden wij een organisatiescan aan. Deze scan doen wij geheel op maat voor uw organisatie op al de genoemde gebieden.

Onze diverse scans koppelen verschillende factoren en processen aan elkaar, brengen trends in kaart en richten zich op leiderschap, cultuur en implementatiekracht. U ontvangt een gedetailleerde bedrijfsanalyse als het gaat om (financiële) risico’s, gevoerd beleid, duurzaam inzetbare en vitale medewerkers, preventie, verzuim, mobiliteit en awareness inclusief een nauwkeurig en duidelijk advies waar u direct en praktisch mee aan de slag kunt gaan.

Wilt u meer informatie over de organisatiescan? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen.

Personeelsbeleid: hoe gaat u om met vergrijzing?

Nu en in de zeer nabije toekomst hebben we in Nederland te weinig jongeren op de arbeidsmarkt en het aantal oudere werknemers stijgt. Ontgroening en vergrijzing gaan hand in hand. Het is van essentieel belang dat organisaties rekening gaan houden met deze ontwikkelingen en hier NU mee aan de slag gaan. Wellicht liggen er voor uw organisatie ook nog kansen op dit vlak.

Er zijn al initiatieven, zoals de generatiepactregeling waarbij ouderen minder uren werken en op een gezonde manier tot aan hun pensioen aan het werk blijven en jongeren aan de slag kunnen. Zo kunnen bedrijven geleidelijk verjongen terwijl de ervaring van de ouderen beschikbaar blijft. Wij denken graag met u mee over deze ontwikkelingen en een mogelijk beleid binnen uw organisatie.

Wat is duurzame inzetbaarheid?

Duurzame inzetbaarheid is investeren in ontwikkeling, vitaliteit, mobiliteit, flexibiliteit en remotie die  een gezamenlijke verantwoordelijkheid en perspectief creëren. Het verbindt werkgever en werknemer aan elkaar vanuit een gedeelde behoefte aan waardetoevoeging.

Don`t copy text!